18 Ağustos 2013 Pazar

TIRAMISU



Bugun size muthis bir tiramisu tarifi verecegim. Tarifin sahibi benim gibi gurbetci olan Tulay ablam. Tulay ablaya benim minik kelebegimin kirkini ucurmaya gittigimde herkesin "Tulay'in tiramisusu meshurdur canim" dedigi bu muthis lezzeti tatma firsatim oldu cok sukur. Bir dilimi bayila bayila yedikten sonra masanin sona ve dona kalan kisisi olarak ikinci dilim teklifini ne yalan soyleyeyim utanarak ve icim kalarak reddetmistim. Ancak o muthis lezzet  bir turlu agzimdan gitmemisti. Ben bunu yapip biran once yemeliyim diyerek Tulay abladan tarifi aldim, sonra yapip bir guzel yedim. Hatta Amerika'li arkadaslara da yaptim ve tam not aldim. Eminim sizlerde en az benim kadar begeneceksiniz. Sozu yine cok uzatmadan Tulay ablama bu muthis lezzeti sizlerle paylasmama izin verdigi icin ve asagida verecegim puf noktalari icin cok tesekkur ediyor ve hemen tarife geciyorum.

Malzemeler
  • 1 paket kedidili biskuvi
  • 2 cup sut (2,5 su bardagi)
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincani un
  • 2,5 kahve fincani seker
  • 200 gr labne peyniri veya krem peynir (Amerika'daki arkadaslar philadelphia cream cheese kullanabilir)
  • 1adet  muz (arasina koymak icin)
  • Kedidili biskuvileri islatmak icin sekerli-sutlu nescafe
  • Uzerine serpmek icin kakao
Yapilisi
 Sut, yumurta, un ve sekeri bir tencereye alarak surekli karistirrmak suretiyle muhallebi kivamina gelene kadar pisirin. Muhallebi biraz ilindiktan sonra icine peyniri koyup mikserde iyice cirpin. Kedidili biskuvilerinizin yarisini sutlu-sekerli nescafeye hizlica batirip islattiktan sonra tepsiye dizin. Uzerine hazirladiginiz muhallebinin yarisini dokun. Muhallebilerin uzerine muzlari dizdikten sonra kedidili biskuvilerin kalan yarisinida sutlu-sekerli nescafeye hizlica batirarak dizin. Geri kalan muhallebinizi de kedidili biskuvilerin uzerine dokup guzelce yayin. Soguduktan sonra uzerine kakao serperek servis yapin.
 
 

Bazi Tavsiyeler
  • Hazirlayacaginiz sutlu-sekerli nescafenizin sutunu sekerin erimesi icin biraz isitin. Daha sonra sogumaya birakin. Yani hazirlayacaginiz karisim biskuvilerinizi cok yumusatmamasi icin soguk olmali. 
  • Yine kedidili biskuvilerinizin fazla yumusamamasi icin cok hizli bir sekilde her tarafi islanacak kadar sutlu-sekerli nescafeye batirin. Muhallebinizde yumusak oldugundan kedidili biskuvilerinizin cok yumusamasi iyi sonuc vermeyecektir.
  • Tiramisunuzun arasina muz koymak zorunda degilsiniz. Tamamen size kalmis ancak kesinlikle muz muthis bir tat verdiginden kullanmanizi siddetle tavsiye ederim.
  • Tiramisunuzu dilerseniz tek kisilik kuplarda da hazirlayabilirsiniz.
Denemek isteyenlere simdiden afiyet olsun...
 


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder