10 Mayıs 2013 Cuma

KARISIK OMLET

 
Uydurma lezzetler denemegi cok severim. Verecegim tarifte yine uydurdugum bir tarif olacak. Denediginiz zaman eminim en az sizlerde benim kadar cok seveceksiniz. Cok kolay ve bir o kadar da lezzetli bu kahvaltiligi misafirlerinize denemenizi oneririm. Ben her denedigim misafirimden tam not aldim.
 
Simdiden kolay gelsin...
 
Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • Sucuk (Sizde benim gibi aci hastasiysaniz benim gibi acili sucuk kullanabilirsiniz)
  • Beyaz peynir (Amerika'daki arkadaslar icin feta cheese)
  • Rendelenmis kasar peyniri
  • Ince dogranmis maydanoz
  • Sivi yag veya tereyagi
  • Tuz, karabiber 
Yapilisi
Oncelikle tercih ettiginiz yagi tavaniza alin ve tavayi kisik atesin uzerine koyun. Yumurtalari bir kapta cirpip biraz tuz ve karabiber ilave ettikten sonra tavaniza dokun.


Sucugu kucuk kupler seklinde dograyin. Diger malzemelerle birlikte bir kapta karistirdiktan sonra yumurtalarin uzerine guzelce yayin.
 
 
Kisik ateste peynirler eriyene kadar tavanizi arada hafifce sallayarak (omlet tavaya yapismasin diye) pisirin.
 
Altinin kizardigina emin olduktan sonra servis kabina ortadan ikiye katlayarak alin ve sicak olarak servis yapin.
 
Afiyet olsun...
 
 
 
Bazi Tavsiyeler
  • Yumurta haric diger malzemelerde olcu vermedim. Verdigim yumurtadan iki kisilik omlet cikiyor ve en kucuk boy tavada pisiriliyor. Siz misafirinize gore yumurta ve diger malzemeleri arttirabilir, tava buyuklugunuzu ona gore ayarlayabilirsiniz.
  • Icine sevdiginiz baska malzemelerden veya baharatlardan da ekleyebilirsiniz. Yesil sogan, misir yada dereotu gibi. Tamamen size kalmis.
Yine bir kahvalti sofrasiyla veda ediyorum. Bir dahaki tarifte gorusmek uzere...
 
 
 
 

2 yorum: